ÁFA és jogcím változás

   

Az ÁFA és jogcím változás ablak a csoportos módosítás menüpont alatt található. Segítségével könnyen átállítható a kiválasztott termékek ÁFA és jogcím adata. Csak azok az adatmódosítások kerülnek végrehajtásra, melyek ki vannak jelölve. A kijelölés az ÁFA módosítása, Beszerzési jogcím, vagy Értékesítési jogcím szövegek előtti négyzet kijelölésével történik. Alapértelmezetten minden adatmódosítás ki van jelölve.

 

ÁFA módosítás paraméterei

 

A Forrás ÁFA megadásával lehetőség nyílik arra, hogy csak a forrás ÁFA értékével egyező termékek ÁFA értéke legyen módosítva. A Cél ÁFA azt az ÁFA értéked határozza meg, melyre a ÁFA értéke módosításra kerül.

Az Ár kalkulációja lehetőséget ad a módosított termékek árának korrekciójára. A Nettó megtartása esetén nincs ár változás, de a Bruttó megtartása opciót választva a program visszaszámolja a nettó árat az aktuális bruttó árból, a Cél ÁFA figyelembe vételével. Az így képzett új nettó árat az Ár érvényesség kezdete dátumával beszúrja az árak közé. Az ár módosítás minden ár típusra átvezeti.

 

 

ÁFA módosítás paraméterei

 

 

Beszerzési jogcím

 

Az új Beszerzési jogcímet adja meg.

 

Értékesítési jogcím

Az új Értékesítési jogcímet adja meg.

 

 

 

Módosítás végrehajtása

 

Az adatok módosítása többféleképpen is megtörténhet.

 

A "Csak a kiválasztott, forrás ÁFAval egyező termék módosítása" esetén a képernyőn lévő aktuálisan lekérdezett és kijelölt termékek lesznek módosítva. Azokból is csak azok a termékek, melyek ÁFA értéke egyezik a módosítási paramétereknél megadott "ForrásÁFA" értékével.

 

A "Minden kiválasztott termék módosítása" esetén a képernyőn lévő aktuálisan lekérdezett és kijelölt termékek lesznek módosítva függetlenül attól, hogy azok ÁFA értéke mi.

 

 

ÁFA és jogcím módosítás módjának kiválasztása.

 

"Minden a forrás ÁFAval egyező termék módosítása" esetén nem csak a képernyőn látható termékekről van szó. Ebben az esetben MINDEN az ADATBÁZISBAN szereplő TERMÉK adata módosul. A véletlen hibák elkerülése végett a program egy ellenőrző kérdést tesz fel, mielőtt a teljes adatbázist módosítaná.

 

 

ÁFA módosítás kérdés