Oszlopok

   

clip0132

A Táblázat kezelése panelen érhető el az Új oszlop funkció. Hatására megjelenik egy képernyő, mely segítségével meghatározható, hogy az új oszlop tartalma milyen algoritmus szerint kerüljön feltöltésre.

 

 

clip0124

 

Oszlop neve

Szabadon megadható szöveg, mely a táblázat oszlop fejlécében szerepel.

 

Forrás

Háromféle forrásból származhat adat az oszlop feltöltésekor. Az adatbázisban rögzített termékekhez rendelt árból, a táblázatban már szereplő oszlop megfelelő cellájából, vagy az adatbázisban szereplő egyéb (pl.: készlet) adatokból.

 

Ár típus
A termékekhez rendelt árkategóriák listája annak függvényében, hogy milyen árak vannak engedélyezve.

Oszlopok
A táblázatba előzőleg már felvett oszlop.

Speciális értékek
Van néhány olyan adatbázisban szereplő adat, mely esetenként hasznos, ha az árkalkuláció készítésekor látja a felhasználó. Ilyen adatok az aktuális súlyozott ár, vagy az aktuális készlet adatok.

 

Dátum

A kiválasztott forrás adat lekérdezéséhez használt dátum érték.

 

Devizanem

Az érték kiszámolásakor a forrásként meghatározott értéket az itt megadott devizanemnek megfelelően váltja át az árkalkulációs árfolyamon.

 

partner

Amennyiben a rendszerben aktiválva van az egyedi partner ár, abban az esetben ki kell választani egy partnert.

Művelet és Érték

Lehetőség van a forrásként meghatározott érték matematikai művelettel történő módosítására. [=] jel megadása esetén nem változik az érték. [+-*/] megadása esetén az Érték cellában megadott adattal kerül elvégzésre a meghatározott művelet.

Az Érték cella a már meglévő oszlopokat és a Forrás listában is szereplő speciális értékeket tartalmazza. Lehetőség van ugyanakkor egyedi érték megadására is, mint például "1.67". Ekkor a megadott fix adatot fogja a program a művelet elvégzése során használni.

 

Kerekítés

A kerekítési paraméterrel a számolás elvégzését követően kerekíthető a kapott eredmény.