Bizományos elszámolás létrehozása

   

bullet_toggle_plus        Bizományos elszámolás készítése

Elszámolási tételek létrehozására a VIP menü > Új fogyás elszámolás/készlet kimutatás funkcióban van lehetőség.

 

clip0790

 

Amennyiben az összes szállítóra vonatkozó fogyás elszámolást szeretnénk létrehozni az alábbi lépéseket kell követni:

1.Kattintson az Új fogyás elszámolás/készlet kimutatás funkcióra.

2.Megjelenik a Bizományos elszámolás létrehozása ablak, ahol a fogyás elszámolás paramétereit lehet beállítani.

3.Válassza ki, hogy milyen típusú elszámolás szeretne létrehozni (fogyás elszámolás/készlet kimutatás), majd melyik időszakra vonatkozzon, valamint hogy mekkora összegig nézze a rendszer az elszámolásokat.

 

clip0791

 

Amennyiben kifejezetten egy szállítóra vonatkozó fogyás elszámolást szeretnénk létrehozni, akkor az Új fogyás elszámolás/készlet kimutatás egy partnerre lehetőséget kell választani. A funkció annyiban különbözik csak az előzőben leírtaktól, hogy a Partner rész itt aktív. Itt adthatjuk meg, hogy kifejezetten melyik partnerre történjen az elszámolás elkészítése.

 

Az elkészült elszámolások állapota Nyitott állapotú lesz.

 

bullet_toggle_plus        Bizományos elszámolás kezelése

elszámolások nyilvántartása

 

Az elkészített elszámolásokra a Csoportok fülön tudunk szűrni. A fülön található szűrési lehetőségek segítségével egy meghatározott időszakra létrehozott fogyás elszámolásokra/készlet kimutatásokat tudunk megjeleníteni.

Az osztott képernyő jobb oldalán a szűrési feltételnek megfelelő elszámolások jelennek meg. Az adott elszámolás tételeit jobb egér kattintással az Elszámolás tételek funkcióval lehet megjeleníteni. A listában szereplő adatokat nem lehet szerkeszteni, kivéve az Elszámoló ár adatait. Ha módosítani szeretnénk az elszámolási áron, akkor a négyzetbe kattintva átírhatjuk a jelenlegi árat.

Az adott tételt is tovább lehet bontani a clip0800 jel lenyításával, ekkor megjelennek a mozgás további adatai.

 

clip0793

 

adatfrissítés

 

Az elszámolásoknál két tényező van, ahol fontos a naprakész információ:

a partnerek (szállító)

és az árak

 

A programban módosított adatok frissítése az Elszámoló partner és az Ár frissítés funkció segítségével elérhető.

 

clip0816

Elszámoló partner: Amennyiben változás történik a szállító adataiban az Eszközök > Elszámoló partner funkció segítségével tudjuk frissíteni a változásokat. A funkcióra kattintással a Partner adatai képernyőre navigál a program, ahol módosítani lehet a jelenlegi adatokat.

 

Ár frissítés: Amennyiben a termékek árai időközben változnak és a programban rögzítésre kerülnek, akkor az Ár frissítés funkció segítségével a kiválasztott bizományos elszámolás tételeinek elszámolási árát tudjuk frissíteni az aktuális termék adatok alapján.