Előrendelés foglalása az értékesítés során

   

Automatikus és kézi foglalás

 

Az előrendeléseket a rendszer automatikusan foglalja. Az automatikus foglalás csak megadott mozgásnemek során bevételezett mennyiségek esetén aktiválódik, mely mozgásnemek rendszerenként, azaz implementációnként kerülnek meghatározásra.

Az előrendelési műveletek a kiszállítások képernyőjéről, a Műveletek szalagról indíthatók.

 

clip0056

 

 

Ha azt a szállítólevelet vagy a hozzá tartozó mozgást valaki szerkeszti, amelyre aktuálisan lett kiosztva előrendelés foglalási utasítás, akkor hibaüzenet figyelmeztet. A mozgás zárása és az előrendelés foglalás a háttérben zajlik le és 15 percenként ráfoglal az előrendelésekre, amennyiben akkor éppen szabad a szállítólevél/mozgás.

 

 

Előrendelés kezelés funkciói

 

Foglalás

A program megpróbálja a készleten lévő mennyiségekből lefoglalni a még függő előrendeléseket.

Előrendelések lebontása

A program a függő, előrendelésben lévő mennyiségekből egy új kiszállítást készít, az aktuális kiszállításról pedig törli az előrendelésben lévő mennyiségeket.

Megjelölés olvasottként

Az aktuális félkövér betűvel szedett kiszállítási sort olvasottként jelöli meg, melynek következtében az normál betűtípussal jelenik meg.

Minden előrendelés megjelölése olvasottként

A program minden félkövér betűvel szedett kiszállítási sort olvasottként jelöl meg, melynek következtében azok normál betűtípussal jelennek meg.