Előrendelések szétosztása

   

Automatikus szétosztás

 

Az előrendelések szétosztása funkció segítségével lehet a beszerzéshez kapcsolódó előrendelések feldolgozását beállítani. A mennyiségek szétosztása vagy automatikusan történik, vagy manuális beavatkozás segítségével. A szétosztás módja a modul beállításoktól függ. Automatikus szétosztás esetén a program a kiszállításokat azok felvételének dátuma és az árukiadási prioritás alapján sorba rendezi és a legrégebbitől indulva teljesíti az előrendeléseket.

 

Manuális szétosztás

 

Automatikus előrendelés kezelés esetén az előrendelések lefoglalása azok prioritása és rögzítési dátuma alapján dől el, a beszerzésben szereplő tételek betárolásakor. Manuális előrendelés kezelés esetén a betárolást követően megjelenik a szétosztást segítő képernyő, ahol tételenként meghatározható, hogy a betárolt mennyiségből mennyi legyen automatikusan lefoglalva, és melyik előrendelésekhez.

 

 

clip0059

 

 

A program megpróbálja automatikusan szétosztani a betárolt mennyiségeket, az előrendelések prioritása és dátuma alapján. A maradék mennyiségek pedig készletre helyezi. Az így kialakított mennyiség szétosztást a "Javasolt mennyiség" oszlopban jeleníti meg. Ez az érték ezt követően módosítható, de a szétosztásból nem lehet kilépni addig, amíg a betárolásra váró mennyiségek nem egyeznek a javasolt mennyiségek összegével.

 

Lehetőség van arra is, hogy minden mennyiséget készletre vegyen a program és egy előrendelést se teljesítsen. Ez a funkció a gyorsmenü "Mindent készletre" menüpontjával aktiválható.

 

Az "Előrendelés lista" funkció lehetőséget ad az előrendelés szétosztás adatainak lista formátumban történő megjelenítésére, míg a "Kiszedési lista" funkció segítségével egyedi, árukiadási soronkénti és partnerenkénti kiszedési lista nyomtatható.

 

Az előrendelések frissítése funkció segítségével frissíthetők az időközben változott előrendelések állapota és mennyisége. A mennyiségeket elvégzett változtatásokat a program az előrendelések prioritása és dátuma alapján felülbírálja és beállítja az újonnan javasolt mennyiségeket.

 

A "Betárolás mennyisége" cellában szereplő értéknek meg kell egyeznie a "Javasolt mennyiség" oszlop összesítésével. Amennyiben a leosztott mennyiség kevesebb, mint a betárolt mennyiség, A program a figyelmeztetés után automatikusan készletre helyezi a különbözetet.

 

 

 

clip0087