Jutalék beállítása

   

A jutalék elszámolás első lépése a referensek beállítása partnerként. Ehhez nyújt segítséget a partner képernyő referens szűrése, mellyel könnyen lekérdezhetők egy adott referens ügyfelei.

 

clip0201

 

A referenseket egyenként kell beállítani minden partnerhez. A partner karbantartó képernyő "Részletek" fülén találhatók a vevői és beszállítói referens adatok. Mindkét esetben meg kell adni a referenst, a jutalékot százalékban és a jutalék érvényességének kezdetét.

 

clip0202

 

Fontos: Mivel a rendszer egy időben csak egyféle elszámolást kezel, az érvényességet és a százalék értékét csak akkor szabad megváltoztatni, ha az előző időszak elszámolása megtörtént.

 

Már rögzített referensek elszámolásának, jutalék százalékának módosításához nyújt segítséget a referens szűrés és a csoportos módosítás. Beállítva a megfelelő szűrési feltételt, és kijelölve a kívánt partnereket, a gyorsmenüből aktiválható a csoportos módosítás.

 

clip0203

 

Kiválasztva a megfelelő vevői, vagy beszállítói jutalék módosítást, megadható az új jutalék százalék. A megadható érték lehet tört szám is.

 

clip0217