Szállítólevelek összevonása egy számlára

   

A program lehetőséget ad arra, hogy a különböző elszámolású, de azonos költségviselőjű szállítóleveleket egy számlára lehessen összevonni. Ennek megvalósítására az értékesítések és beszerzések kibővítésre kerültek egy új adattal, mely a Fizetési adatok fülön jelenik meg.

 

clip2399

 

Az értékesítések esetében a megnevezés Számlafogadó, míg a beszerzések esetében Számlakibocsátó.

Ez az adat alapértelmezetten a megrendelő/beszállító értékét kapja. Amennyiben van szerződés csatolva, úgy az elszámolás kiválasztásakor az abban szereplő számlafogadó/számlakibocsátó értékét fogja kapni.

 

A Számlafogadó/Számlakibocsátó értéke az elszámolás kapcsolásakor csak megfelelő jogosultsággal módosítható.

 

Szállítólevelek összevonása

Az azonos számlafogadóval/számlakibocsátóval rendelkező megrendelések egy számlára történő összeválogatása az alábbi módon valósul meg:

 

1.Kattintson a módosítani kívánt be- vagy kiszállításra, majd nyomjon jobb egér kattintással a Módosítás funkcióra.

2.A Műveletek fülön a Részletes számlázás > Műveletek > Szállítólevél funkciónál kiválasztjuk azt a szállítólevelet, amely ugyanerre a számlára kerüljön. Több tétel is kiválasztható.

3.Jelölje ki az adott szállítási tételt a VIP menü > Kiválaszt funkcióval vagy jobb egér funkció Kijelöltek kiválasztása.

4.A kiválasztás után automatikusan bekerül a tétel a számlára.

Számlafogadó/számlakibocsátó csoportos módosítása

 

A Számlafogadó/számlakibocsátó módosítása kétféle módon történhet:

1.Szerződéses partnernél frissítéssel

2.Szerződés nélküli partnernél egyedileg

 

A szerződés szerinti adatfrissítés az értékesítések nyilvántartáson a funkció menüből érhető el a Csoportos módosítás > Szállítólevél adatainak frissítése menüpontban.

 

clip2395

 

A funkcióra kattintva felugrik a szállítólevél frissítési ablak, ahol a szállítólevél szállítási címét, a fizetési módját és határidejét, valamint a számlafogadó/számlakibocsátó adatait lehet módosítani. A négyzetbe kattintással kijelöljük a módosítani kívánt adatokat, majd rányomjuk az OK gombra. Az adatok automatikusan frissülni fognak.

 

clip2390

 

A szerződés nélküli megrendelések esetében a számlafogadó alapértelmezetten megegyezik a megrendelő partnerével, megfelelő jogosultsággal a számlafogadó partner módosítható egyedileg a megrendelés tételek módosítása képernyőn, vagy a megrendelések nyilvántartásáról csoportosan a funkció menüből a Csoportos módosítás > Számlafogadó/számlakibocsátó módosítás menüpontban.

 

clip2391

 

A számlafogadó/számlakibocsátó módosítás funkció segítségével lehetőség van a szállítólevélen szereplő partnert módosítani egy másik partnerre.

 

clip2393