Dátumok

   

Számla dátum

 

A számla dátuma alapértelmezetten mindig az aktuális nap. Visszaállítani csak az utoljára kiállított számla kiállításának dátumáig lehet, előreállítani viszont nem lehet.

 

A számla dátumát előre állítása esetén az alábbi hibaüzenet jelenik meg:

 

clip0021

 

 

A számla dátumának visszaállítása esetén az alábbi hibaüzenet jelenik meg:

 

clip0022

 

Teljesítés dátuma

 

A teljesítési dátum módosításakor automatikusan módosul az árfolyam dátuma is.

 

Az aktuális hónapon kívülre (vissza, vagy előre) állítani csak megfelelő joggal lehet. Ellenkező esetben az alábbi hibaüzenet jelenik meg:

 

clip0016

 

Fizetési határidő

 

A fizetési határidőt a fizetési mód és a számla dátuma befolyásolják. Ezen adatok bármelyikének megváltoztatásakor a program automatikusan aktualizálja a fizetési határidőt.

 

A számla dátumának módosításakor a program megőrzi az aktuális beállítást, azaz továbbra is megtartja az utoljára beállított fizetési határidő napjainak számát. A fizetési határidőre jobb gombbal kattintva lehetőség van a fizetési határidő napokban történő megadására is.

 

A fizetési mód módosításakor azonban felülbírálja a fizetési határidőt, az alábbi szabályok alapján.

1.Készpénz és Készpénz-pénztárgép esetén a fizetési határidő megegyezik a számla dátumával.

2.Kp. utánvét, átutalás és bankkártya esetén a fizetési határidő a partnernél/szállítólevélnél regisztrált napok száma alapján képződik.

 

 

clip0015

 

Amennyiben a fizetési határidő megegyezik a számla dátumával, meg kell erősíteni, hogy milyen fizetési módot szeretne a felhasználó beállítani.

 

clip0017

 

 

A fizetési dátum nem lehet kisebb a számla dátumánál. Ha mégis, akkor a program figyelmeztet és a számlázás nem folytatható.

 

clip0018

 

Árfolyam dátum

 

Az alkalmazott árfolyamot az árfolyam dátuma határozza meg. Módosításakor a már beállított árfolyam érték az új dátum szerint változik. Az árfolyam bankja rendszer paraméterként kerül beállításra, mely az esetek többségében a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

 

A teljesítési dátum módosításakor az árfolyam dátuma is automatikusan módosul.

 

Figyelem: az árfolyam dátuma csak szállítói számla esetén módosítható. Vevői számla esetén mindig megegyezik a teljesítés dátumával.