Számla generálás más vállalkozásra

   

Az új számlázási modul lehetőséget nyújt a raktárral közös adatbázisban lévő társvállalkozások pénzügyi rendszerébe történő számlák generálására.

 

Fontos: a generált számlák szállítólevelekhez való kapcsolata megszűnik, és csak az adott társvállalkozás pénzügyi rendszerében lesz elérhető.

 

1.Beszerzési számla generálása egy beszerzés tételeiről.

2.Értékesítési számla generálása egy beszerzéshez kapcsolódóan.

3.Egyedi számla készítése bármely termékről.

 

 

Társvállalkozás beszerzési számlájának generálása.

 

A megfelelő jogosultság meglétekor a kiegészítő funkcióknál elérhetővé válik a vállalkozás módosítása. A generált számla mindig a kiválasztott társvállalkozás pénzügyi rendszerébe kerül könyvelésre. Természetesen a generált iktatószám is a társvállalkozásra jellemző módon generálódik.

 

A vállalkozás módosításakor a képernyőn lévő adatok megváltoznak annak beállításai alapján. Különös figyelmet igényel a megfelelő bank/pénztár, illetve partner adatai, melyre külön üzenet figyelmeztet.

 

clip0019

 

 

 

Társvállalkozás értékesítési számlájának generálása.

 

Abban az esetben, ha a beszerzési számla partnere az adatbázisban regisztrált másik vállalkozás, lehetőség van a beszerzési számlával párhuzamosan a társvállalkozás értékesítési számlájának generálására is. Ebben az esetben a társvállalkozás pénzügyi rendszerében létrejön egy értékesítési számla, melyet onnan kell kinyomtatni. Az így kapott számlaszámot vissza kell majd írni a legenerált beszerzési számlához, hogy a raktári rendszerben is lehessen rá keresni.

 

A beszerzési számla generálásakor társvállalkozás esetén az alábbi üzenet jelenik meg:

 

clip0020

 

 

Értékesítési számla létrehozása társvállalkozásra.

 

A társvállalkozásra történő egyedi számla készítése ugyanúgy működik, mint a saját vállalkozás esetén, kiegészítve azzal, hogy a beszerzési számlához hasonlóan a kiegészítő funkcióknál ki kell választani a megfelelő vállalkozást.

 

Lásd még