Összevezetés egyedi számlával

   

Egyedi számla készítését követően, vagy ha a számla közvetlenül a pénzügyi rendszerből került kiállításra, szükség van a szállítólevél és a számla összevezetésére, hogy a szállítólevél számlázási állapota "Számlázott" legyen.

 

Egy szállítólevélhez akár több számla is kivezethető, a számlák nettó végösszegének nem kell feltétlenül megegyezni a szállítólevél nettó összegével. Ugyanakkor a program minden számlánál figyelmeztet, megjelenítve a szállítólevél és a számla nettó összegeit.

 

clip0042

 

 

Amennyiben a szállítólevél és a számla nettó összegei egyeznek, egy megerősítő üzenet jelenik meg, mely ugyancsak jelzi a szállítólevél és a kijelölt számla nettó végösszegét. Mind a figyelmeztetésre, mind a megerősítésre adott Igen válasz esetén a szállítólevél a kiválasztott számlával összevezetésre kerül.

 

clip0041

 

Számlázottság állapotának kényszerítése

 

FONTOS: az összekapcsolást követően automatikusan megtörténik a számlázottság frissítése. Abban az esetben azonban, ha filléres eltérés van a szállítólevél és az összevezetett számla nettó összegei között, lehetőség van a szállítólevél számla állapotát "kényszerítetten" számlázottra állítani.

 

clip0043

 

 

Lásd még