Számla partnere

   

A számla partnere (vevői számlánál a költségviselő, szállítói számlánál a számla kibocsájtója) a számla elkészítése előtt módosítható.

 

clip0030

 

A partner kiválasztására már nem csak a lenyíló listán keresztül van lehetőség. A clip0031 gombra kattintva a partner kiválasztó képernyő jelenik meg, ahol nem csak a partner adatainak módosítása érhető el, de akár új partner is felvehető.

 

A kívánt partner módosításán felül lehetőség van a számlázási cím egyedi (csak az adott számlára vonatkozó) beállítására is a nélkül, hogy a partner címeihez rögzíteni kéne.

 

Az 5.5.4 verziótól kezdődően a program figyelmeztet, ha a számla partnerének címe hibás és nem felel meg a NAV adatexport előírásainak. A figyelmeztetés úgy történik, hogy a cím háttere halvány bordó színű. Ebben az esetben a lista jobb oldalán található clip0547 ikonra kattintva behívhatók a partner adatai, ahol javítható a cím.

 

Figyelem: a partner adatainak módosítása csak akkor kerül elmentésre, ha a számla nyomtatása / generálása megtörtént. A művelet visszavonásakor a partner adataiban elvégzett módosítások is visszavonásra kerülnek.

 

 

Lásd még