Proforma számla készítés

   

 

Előleg bekérő levél (pro forma) nyomtatása

 

 

clip0037

A proforma számla (előleg bekérő levél) nyomtatására a Be- és Kiszállítások nyilvántartásánál érhető el, a Számlázás panelről. A számla készítése a részletes számlázás lehetőségei szerint történik azzal a különbséggel, hogy

Nem választható készpénzes fizetési mód.

Nem választható Pénztár funkció.

A számlán a Számla felitar helyett a Proforma jelenik meg, valamint a Proforma számlaszám és proforma dátuma kerülnek feltüntetésre.

 

 

Figyelem: a proforma számlán (és ezzel a végszámlán) történő módosításra a nyomtatást követően nincs mód.

 

 

Végszámla készítése

 

Végszámla nyomtatására kétféle mód van. A proforma számlázást választva a program leellenőrzi, hogy van-e folyamatban proforma számla az adott szállítólevélhez. Ha van, akkor megadja a lehetőséget annak számlaként történő nyomtatására.

 

clip0004

 

A szállítólevélnél a számla készítést választva a program leellenőrzi, hogy van-e folyamatban proforma számla az adott szállítólevélhez. Ha van, akkor megadja a lehetőséget annak számlaként történő nyomtatására, de lehetőség van új végszámla készítésére is, ahol az adott partner más kiszállításai is kiszámlázhatók.

Ebben az esetben a számla képernyőn csak azok a tételek jelennek meg, melyek nincsenek a proforma számlán. Akár üres is lehet.

 

Figyelem: a proforma számlán szereplő tételekről - bár végszámlán még nem szerepelnek - addig nem készíthető új számla, amíg a proforma számla nincs lerontva.

 

 

clip0005

 

 

Pro forma tételek jelölése számlázáskor

 

A tételek beválogatásánál a proforma számlán szereplő tételek piros színnel kerülnek megjelenítésre jelezve, hogy nem beválogathatók.

 

clip0006