Részletek

   

A dokumentum az alábbi adatokkal rendelkezik:

Megnevezés

Az iktatott dokumentum neve. Nem szabad összetéveszteni a mellékletként csatolt fájlok nevével.

Ügyfél

A dokumentumhoz kapcsolódó ügyfél, a partner adatbázisból.

Típus

A dokumentum viselkedését és az iktatószám generálását meghatározó jellemző.

Iktatószám

A dokumentum iktatószáma. Nem kötelező kitölteni.

Csoport

A csoport egy szabadon  megadható dokumentum jellemző, mely alapján a későbbiekben visszakereshető a dokumentum.

Formátum

Azt jelzi, hogy a dokumentumhoz kapcsolódó szöveges adat szöveg, dokumentum, vagy program kód.

Létrehozva

A dokumentum létrehozásának időpontja. Amennyiben a dokumentum húzd és vidd (drag and drop) technikával lett létrehozva, úgy a behúzott dokumentum eredeti létrehozási dátuma lesz a dokumentumé is egyben.

Módosítva

A dokumentum utolsó módosításának dátuma.

Kulcsszavak

Szabadon megadható azonosítók, melyek alapján a későbbiekben visszakereshetők a dokumentumok.

 

clip0007

 

A dokumentum típusa határozza meg, hogy milyen kiegészítő adat rögzíthető a dokumentumhoz: normál szöveg, dokumentum szöveg, program kód, vagy melléklet. A típus bármikor módosítható, de egyszerre csak egy féle kiegészítő adat kapcsolható a dokumentumhoz.

 

clip0036

 

FONTOS: mivel csak egy féle kiegészítő adatot fogad el az iktató, az iktatott dokumentum típusának utólagos megváltoztatásával együtt jár az előző kiegészítő adat törlése. Pl: szöveges dokumentum típusának csatolt mellékletre történő módosításakor a rögzített szöveg törlődik. Ez igaz visszafelé is, abban az esetben a csatolt mellékletek törlődnek.

 

Az iktatószám egy szabad szöveg, melynek kitöltéséhez segítséget ad a program, amennyiben a dokumentum típushoz rögzítve lett iktató kód. Formátuma: [Iktató kód]-[sorszám]/[év]. Az iktatószám generálásához a clip0023 gombra kell kattintani. A program kikeresi a dokumentum létrehozásának dátuma alapján a legutolsó iktatószámot, majd azt eggyel növelve új iktatószámot generál. Ha a dokumentumnak már van iktatószáma, a generálás akkor is megengedett, de figyelmeztet a program.

 

clip0037

 

A dokumentum csoport kitöltésére nincs semmiféle szabály. Szabadon kitölthető adat. Kitöltésekor a program annyit segít, hogy egy lenyíló listában felsorolja a már eddig rögzített csoportokat, így onnan is kiválaszthatók a kívánt értékek. Amennyiben a program olyan csoportot talál ami az adatbázisban még nem szerepel, akkor figyelmeztet.

 

clip0038