Rendelés karton

   

Karton eszközök

 

A karton feladata, hogy összefoglaló áttekintést adjon az egymáshoz tartozó bizonylatokról, és a termékek állapotáról. A Karton lap fa struktúrába szervezve mutatja az elérhető nézeteket.

 

Az Új bizonylatok lap funkciói segítségével lehet újabb bizonylatokat létrehozni a kartonon belül.

 

clip0555

 

A Bizonylat műveletek lap funkciói segítik az aktuális bizonylat szerkesztését, karbantartását.

 

clip0832

 

A Rendelés lapon a Karton módosítás funkció segítségével módosíthatók a rendelési karton alapadatai, a Karton zárás funkcióval lehet lezárni a módosított kartont.

 

clip0830

 

Az Egyéb műveletek lapon a Partner adatai funkció lehetővé teszi a rendelési kartonon regisztrált partner adatainak áttekintését és módosítását. Az Árkalkuláció segítségével a szállítói rendelések esetén lehetővé teszi a rendelés alapján beérkezett beszállítás tételeinek árkalkulációba helyezését a visszaigazolt mennyiség és ár, valamint a beérkezett mennyiség átemelésével.

 

clip0831

Karton összesítő

 

A Karton lapon található a bizonylat összesítő fa. A megfelelő sorra állva a képernyőn a kiválasztott sor adatai jelennek meg. A Karton összesítő a rendelési kartonban lévő összes bizonylat adatait mutatja, míg az ajánlatkérés, árajánlat, megrendelés vagy visszaigazolás sorok csak az adott bizonylat adatait mutatják.

 

clip0556

 

A két nézet más más adatokat mutat. Az összesítő feladat, hogy kövesse a rendelésben szereplő termékeket az ajánlatkéréstől a számlázásig. Az összesítő az alábbi adatokat mutatja:

 

Ajánlatkérés
Mennyiség, egységár, ár típusa.

Árajánlat
Mennyiség, egységár, ár típusa.

Megrendelés
Mennyiség, egységár, ár típusa.

Visszaigazolás
Mennyiség, egységár, ár típusa.

Beérkezett mennyiség.

Bevételezett mennyiség.

Számlázás
Mennyiség, egységár.

 

A beérkezett, bevételezett és számlázott adatok a rendelés adatainak felhasználása során automatikusan aktualizálódnak.