Számla napló

   

Napló bejegyzés létrehozása

 

Sokszor előfordul, hogy egy számlához kapcsolódóan kérdések merülnek fel, de éppen nem elérhető az a munkatárs, akivel meg lehetne beszélni. Ilyen esetekben hasznos a számla napló funkció.

 

 

clip0012

A naplózás segítségével egy bejegyzést lehet kapcsolni a számlához. Ez a bejegyzés folyamatosan megjelenik a számla naplóban, melyet minden munkatárs megtekinthet, segítve ezáltal az egymás közti kommunikációt.

 

A számlához történő napló bejegyzés a Naplózás gomb segítségével  rögzíthető.

 

A Megjelenítés/elrejtés gombra kattintva a bal oldali lapszélen láthatóvá válik, illetve elrejtésre kerül a napló táblázata. A napló táblázat a lapszélen lévő Számla napló lapfülre kattintva is előhívható.

 

A Naplózás funkciót kiválasztva megjelenik a napló adat képernyő. A napló képernyőn két adat tölthető ki. Az egyik egy összefoglaló megnevezés, a másik pedig a kapcsolódó megjegyzés szövege. Az OK gombra kattintva elmentésre kerül a napló bejegyzés és ezt követően a számlák lekérdezésekor egy piros háromszög jelzi a Számlaszám cella jobb felső sarkában, hogy az adott számlához valaki napló bejegyzést rögzített.

 

clip0038

 

Naplók áttekintése

 

A számla napló panel lehetőséget ad a napló bejegyzések áttekintésére, keresésére. Több lehetőség is van a bejegyzések közti keresésre.

 

Lehet keresni állapot szerint. Háromféle állapota lehet egy bejegyzésnek: nyitott, elintézett és zárt. Új bejegyzés automatikusan a nyitott állapotot kapja meg.

A partner lapon a számla vevője/szállítója szerint lehet keresni a bejegyzések között.

A rögzítés lapon a napló bejegyzést létrehozó felhasználóra, és a létrehozás dátumára lehet szűrni.

Az elintézés és zárás füleken a rögzítéshez hasonlóan az elintézett, vagy zárt állapotot beállító felhasználóra és a művelet dátumára lehet szűrni.

 

A táblázatban alábonthatók a bejegyzések, megjelenítve ezáltal a bejegyzés szövegét. Amennyiben az adott bejegyzéshez tartozik megjegyzés, úgy azt egy piros háromszög jelzi a jobb felső sarokban. A háromszög fölé vitt egér kurzor hatására megjelenik az adott bejegyzéshez tartozó megjegyzés.

 

clip0044

 

Duplán kattintva a táblázat sorára, megjelenik az adott sornak megfelelő számla.