Számla projekt

   

Projekthez rendelés

 

A projekthez rendelés funkció csak a Prémium kiadásban érhető el.

 

 

clip0010

A számla nyilvántartás képernyő lehetőséget ad a számlák csoportokba, projektekbe rendezésére. A projektek kezelésére három funkció áll rendelkezésre.

 

A Hozzárendelés segítségével a számla hozzákapcsolható egy projekthez, míg a Megtekintés gombra kattintva a számla projekt adatai jelennek meg.

 

A Megjelenítés/elrejtés gombra kattintva a bal oldali lapszélen láthatóvá válik, illetve elrejtésre kerül a projektek táblázata. A projekt táblázat a lapszélen lévő Projektek lapfülre kattintva is előhívható.

 

A Hozzárendelés funkciót kiválasztva megjelenik a számla-projekt összerendelő képernyő. A projekt képernyőn két adat tölthető ki. Az egyik a kapcsolódó projekt neve, a másik pedig a megjegyzés. A projekt lenyíló listából kiválaszthatók a már előzőleg rögzített projektek. Új projekt is rögzíthető, a projekt neve cellába történő beírással. Ha a program új projekt nevet érzékel, akkor rákérdez, hogy rögzítse e a projektet. Igen válasz esetén automatikusan elmentésre kerül az új projekt.

 

clip0011

 

Projektek áttekintése

 

A projektek panel lehetőséget ad a projektek áttekintésére, keresésére. A projekt fül a projekt neve, a partner a kapcsolódó számla vevője/szállítója, a bizonylat fül pedig a számla/bizonylat száma alapján szűkíti a táblázatban megjelenő adatokat.

 

A táblázatban alábonthatók a projektek, megjelenítve ezáltal a projektben lévő számlákat. Amennyiben az adott számlához tartozik megjegyzés, úgy azt egy piros háromszög jelzi a jobb felső sarokban. A háromszög fölé vitt egér kurzor hatására megjelenik az adott számlához tartozó megjegyzés.

 

clip0034

 

Duplán kattintva a táblázat sorára, mindig az adott sornak megfelelő számlák jelennek meg a számla táblázatban. Ha a projekt sorra történik kattintás, akkor az adott projekt összes számlája, ha egy adott számlára, akkor csak az adott számla jelenik meg.