Számlakötegek nyomtatása

   

A számlakötegek nyomtatása a Készletkezelés > Raktári feladatok > Számlakötegek funkcióból érhető el.

 

1.Válassza ki a nyomtatni kívánt köteget, majd kattintson a Műveletek lapon a Funkció > Csoportos számla nyomtatás partner szerint funkcióra.

 

clip0899

 

2.Jelölje ki a végrehajtási paraméterek közül azt, ami alapján nyomtatni szeretné a számlakötegeket.

 

A számlaköteg nyomtatása kétféleképpen történhet:

Az összes tételre: A kötegben lévő összes számla kinyomtatása az előzőleg kiválasztott sorrendben.

Csak a kiválasztottakra: Egy megadott sorszámtól vagy egy adott bizonylatszámtól történő nyomtatás a kiválasztott sorrend figyelembe vételével. A kötet tétel darabszám paraméternél meg kell adni a nyomtatandó számlák darabszámát. A program alapértelmezetten a kezdő sorszámot 1-re, míg a kiválasztásnál lévő köteg tétel darabszámot a kötegben lévő számlák darabszámára állítja be.

A köteg tétel darabszámba azt az számot kell beírni, amennyi számlát szeretne egyszerre elküldeni a nyomtató felé.

 

Példányszám: A program minden kiválasztott számlát annyi példányban nyomtat, ami itt beállításra kerül. Alapértelmezett az 1 példány.

 

FONTOS! A nyomtatási feladatok száma a köteg tétel darabszám szorozva a példányszámmal!

Példa: Köteg tétel darabszám: 2 db + nyomtatási példányszám 3 db= 2*3 = 6 db nyomtatott számla

 

 

clip0901

 

3.A beállítások megadása után nyomjon a Nyomtatás gombra. Ekkor elkezdődik a számlák nyomtatása.

4.A művelet a Megszakítás gombbal megállítható. A megszakítást követően a nyomtatás folytatásához újra a Nyomtatás gombra kell kattintani. A program azzal a sorszámú számlával folytatja a nyomtatást, amelyiknél megszakadt a művelet.

 

clip0902

 

 

5.Amennyiben a Csak a kiválasztottakra opciót választotta és a számlákat a program elküldte a nyomtatónak, akkor le kell ellenőrizni, hogy a nyomtatás megtörtént-e. Amennyiben igen, akkor az újabb számlacsomag nyomtatáshoz elég csak újra a Nyomtatás gombra kattintani, mivel a program azzal a sorszámú számlával folytatja a nyomtatást, amelyik következik és újra annyi számlát fog a nyomtató felé elküldeni, amennyi a Köteg tétel darabszám mezőben meg van adva. Természetesen, ha már csak kevesebb nyomtatandó számla van hátra, akkor csak annyit nyomtat ki.