Termék jellemzők módosítása

   

 

A betöltést követően a termékek adatai nem módosíthatók. Kivételt képeznek ez alól a termék jellemzői, mivel a beszállító által adott megnevezés alapján nem automatizálható a VIP rendszer jellemzőinek feltöltése. Módosítás során csak az Új jellemzők oszlopainak értéke módosítható. A módosítás történhet manuálisan, egyenként, közvetlenül beírva a cellába, vagy a gyorsmenü funkcióinak segítségével. Amennyiben az Aktuális jellemzők értékei fel vannak töltve, a módosított értékek bármikor visszaállíthatók az eredeti értékre az Eredeti megtartása menüpont segítségével.

 

clip0069

 

 

A Jellemző kiválasztása funkció segítségével az adott oszlopra vonatkozó jellemző listából lehet kiválasztani a kívánt értéket. A Jellemző másolása és Jellemző beillesztése funkciók segítségével egy adott cella értéke kimásolható és beilleszthető. A beillesztés történhet több kiválasztott cellába is, amennyiben a táblázatban több sor is ki van jelölve. A beillesztés mindig az aktív oszlop celláiba történik.

 

clip0078

 

A jellemző oszlopok értékeinek másolása/beillesztése mellett lehetőség van a teljes műleírással (minden jellemző) történő műveletekre is. Az Eredeti műleírás másolása az Új műleírás másolása a módosított jellemzőket másolja a belső vágólapra, mely a Műleírás beillesztése funkció hatására betöltődik a kijelölt sorokba.

 

Amennyiben a kívánt jellemző még nem létezik, a törzsadatoknál lehet az új termék jellemzőt rögzíteni.

 

FONTOS: a jellemző cellába történő közvetlen beírásával a Feladás funkció automatikusan felveszi az adott jellemzőt, amennyiben az még nem létezik. Ez az automatizmus azonban csak magyar nyelvő jellemzőként rögzíti az adatot és a WEB-es megjelenése is ugyanaz lesz.