Adóhatósági ellenőrzési szolgáltatás

   

A számla és a nyugta adóigazgatási azonosításáról, valamint az elektronikus formában megőrzött számlák adóhatósági ellenőrzéséről szóló 23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 2016. január 1-től hatályos 11/A. §-a rendelkezik az „adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás” elnevezésű funkcióról. A törvénynek megfelelő funkcióval a VIPBox számlázási modulja is rendelkezik, mely funkció a számla nyilvántartás képernyőn érhető el.

Exportálási funkció indítása

 

Az Egyéb műveletek csoportban érhetők el a számlákhoz kapcsolódó kiegészítő funkciók, melyen az "Adóhatósági ellenőrzési szolgáltatás" feliratú gombra kattintva indítható a számlák exportálása.

 

NAV1

 

A gombra kattintva egy új képernyő jelenik meg, melyen megadhatók az exportálási feltételek.

Exportálási időszak szerint

 

Az időszak szerinti exportáláshoz a képernyő bal felső sarkában lévő Szűrő választás-t Időszak-ra kell állítani. Ekkor elérhetővé válnak az időszak beállításához szükséges paraméterek, az időszak kezdő, és végső dátuma.

 

NAV2

 

Exportálási számlaszám tartomány szerint

 

A számlaszám tartomány szerinti exportáláshoz a képernyő bal felső sarkában lévő Szűrő választás-t Számlaszám tartomány-ra kell állítani. Ekkor elérhetővé válnak a tartomány beállításához szükséges paraméterek, a számlázási mód, a kezdő év és sorszám, valamint a záró év és sorszám.

 

NAV3

 

Exportálás indítása

 

Az exportálás indításához ki kell választani az exportálási fájl helyét, majd az Export gombra kell kattintani. Az exportálás folyamatának előrehaladását a képernyő bal alsó sarkában egy sáv jelzi.

 

 

Lásd még